Kapatmak için ESC tuşuna basın

Popüler kategorilere de göz atabilirsiniz...
4 dakika okuma süresi

SQL Server’da Fibonacci Serisi Nasıl Hesaplanır?

1. Fibonacci Serisi Nedir? 2. SQL Server’da Fibonacci Hesaplama 3. Dinamik Veriler ve Pratik Kullanımlar 4. Performans İpuçları 5. En Sık Sorulan Sorular 1. Fibonacci Serisi Nedir? Fibonacci Serisinin Özellikleri Fibonacci serisi, her sayının kendisinden önce gelen iki sayının toplamı olduğu bir dizidir. Bu dizinin başlangıç değerleri genellikle 0 ve…

1 dakika okuma süresi

SQL Server’da Pisagor Üçlülerini Kontrol Eden Prosedür

Herkese merhaba. Bu yazıda SQL Server’da Pisagor üçlülerini kontrol eden prosedür ile ilgili bilgi vermeye çalışacağım. SQL Server’da bazı durumlarda Pisagor üçlülerini kontrol etmek isteyebilirsiniz. Aşağıdaki prosedürü kullanarak sizler de bu işlemi rahatlıkla yapabilirsiniz. CREATE PROCEDURE PisagorKontrolEt @a INT, @b INT, @c INT AS BEGIN SET NOCOUNT ON; DECLARE @maksimum…

1 dakika okuma süresi

SQL Server’da Zar Atma View’ı Oluşturmak

Herkese merhaba. Bu yazıda SQL Server’da Zar Atma View’ı ile ilgili bilgi vermeye çalışacağım. SQL Server’da bazı durumlarda Zar Atma View’ı oluşturup bunu oyunlarınızda kullanmak isteyebilirsiniz. Aşağıdaki View’ı kullanarak sizler de bu işlemi rahatlıkla yapabilirsiniz. CREATE VIEW dbo.ZarAtma AS SELECT CAST(RAND() * 6 + 1 AS INT) AS ‘Zar1’, CAST(RAND()…

2 dakika okuma süresi

SQL Server’da Pisagor Üçlülerini Bulan Fonksiyon

1. Pisagor Üçlülerine Genel Bakış 2. Fonksiyonun Tanıtımı 3. Fonksiyonun Kullanım Alanları 4. Performans Optimizasyonu 5. Sık Sorulan Sorular 6. Sonuç 1. Pisagor Üçlülerine Genel Bakış Pisagor üçlüleri, özellikle geometri ve sayı teorisi alanında sıkça karşılaşılan bir kavramdır. En bilinen örneklerden biri (3, 4, 5) üçlüsüdür. Bu üçlü, bir dik…

4 dakika okuma süresi

SQL Server’da Kullanıcı İzinlerini Almak

Herkese merhaba. Bu yazıda SQL Server’da kullanıcı izinlerini almak ile ilgili bilgi vermeye çalışacağım. SQL Server’da bazı durumlarda kullanıcı izinlerini almak isteyebilirsiniz. SQL Server’da veritabanı taşıma işlemlerinde kullanıcıların tablo bazlı izinlerini kopyalamak ve yeni sunucuya aktarmak isteyebilirsiniz. Aşağıdaki kodu kullanarak sizler de bu işlemi rahatlıkla yapabilirsiniz. Script aşağıdaki işlemleri yapmaktadır….

1 dakika okuma süresi

SQL Server’da Identity Kolonunun Başlangıç Değerini Değiştirmek

Herkese merhaba. Bu yazıda SQL Server’da Identity kolonunun başlangıç değerini değiştirmek ile ilgili bilgi vereceğim. SQL Server’da bazı durumlarda Identity kolonunun başlangıç değerini değiştirmek isteyebilirsiniz. Identity kolonu, genellikle tablodaki her yeni satırın otomatik olarak artan bir değerle doldurulduğu bir sıra numarası sağlamak için kullanılır. Başlangıç değerini değiştirmek için şu adımları…

1 dakika okuma süresi

SQL Server’da Supply a Valid Database Name. To See Available Databases, Use Sys.Databases Hatası

Herkese merhaba. Bu yazıda SQL Server’da Supply a valid database name. To see available databases, use sys.databases hakkında bilgi vereceğim. SQL Server’da bazı durumlarda bu gibi bir hata ile karşılaşabilirsiniz. Aşağıdaki kodu kullanarak siz de bu hatayı çözebilirsiniz. USE master; ALTER DATABASE Eski_Veritabani_Adi SET SINGLE_USER WITH ROLLBACK IMMEDIATE; ALTER DATABASE…

1 dakika okuma süresi

SQL Server’da 15023 Hatası

Herkese merhaba. Bu yazıda SQL Server’da 15023 hatası hakkında bilgi vereceğim. SQL Server’da yedekten geri dönüş işlemi yaparken farklı bir sunucuya geri yüklediğinizde kullanıcı kaydının eşleşmemesi yüzünden böyle bir hata alabilirsiniz. Kullanıcı ve oturum açma eşlemesini düzeltmek için SQL Server Management Studio’da bir sorgu penceresi açmanız ve aşağıdaki kodu ilgili…

1 dakika okuma süresi

SQL Server’da SQL Server’ın Kaç Çekirdek Kullandığını Görmek

Herkese merhaba. Bu yazıda SQL Server’da SQL Server’ın kaç çekirdek kullandığını görmek ile ilgili bilgi vermeye çalışacağım. SQL Server’da bazı durumlarda SQL Server’ın kaç çekirdek kullandığını görmek isteyebilirsiniz. Aşağıdaki kodu kullanarak sizler de bu işlemi rahatlıkla yapabilirsiniz. SELECT scheduler_id ,cpu_id ,status ,is_online FROM sys.dm_os_schedulers WHERE status = ‘VISIBLE ONLINE’ Yukarıdaki…

Yazı kopyalamak yasaktır!